Maand: maart 2019

Buurtsportcoach Anouck zoekt sportieve ouderen

Op zaterdag 16 maart start het tennisseizoen bij ’t Melkhuisje. Er is een speciale middag georganiseerd voor leden, bijna-leden, oud-leden en nieuwsgierige buurtgenoten. Om 13.30 wordt de middag feestelijk geopend, speciaal voor potentiële nieuwe leden. Iets voor u? Trainer Philip Buskop heet u van harte welkom. De algemene opening is om 14.00 uur.
Ook Buurtsportcoach-senioren Anouck Dingemans zal die middag aanwezig zijn om in contact te komen met buurtbewoners en te proeven welke sportieve wensen er leven. Anouck maakte onlangs kennis met onze wijk, tijdens het ‘buurtbikken’ op 23 januari. Zij verzorgde met andere vrijwilligers de maaltijd in de cantine van ’t Melkhuisje. Misschien heeft u haar daar ontmoet…

Wat zijn buurtsportcoaches?
De buurtsportcoaches zorgen voor sport- en beweegaanbod voor alle inwoners: jong en oud, sporter en niet-sporter, valide en invalide. Zij organiseren wekelijks betaalbare sport- en spelactiviteiten in de buurt. Ook helpen zij gezinnen en ouderen bij het vinden van passend sport- en beweegaanbod. De buurtsportcoaches verbinden sport met onderwijs, kinderopvang, welzijnsorganisaties, wijkteams en zorginstellingen.
De buurtsportcoaches voor ouderen zijn in dienst bij Hilverzorg en Stichting de Meent. (De buurtsportcoaches voor kinderen en jongeren zijn in dienst bij Bink Kinderopvang.)

Zin in bewegen?
Anouck hoopt na de openingsdag op ’t Melkhuisje van start te kunnen gaan met activiteiten. Te denken valt aan een wandelgroep vanaf deze locatie. Maar ook gymnastiek met tenniselementen op de baan of binnen, een stoelfit-variant of een in balans-valpreventie-training. Anouck kan ook bemiddelen bij het vinden van een cursus Nordic Walking, Tai Chi,Pilates, of zelfs stijldansen… Aan u de keus!

Huidige mogelijkheden
Op dit moment is er al elke zondag van 10.00 tot 11.00 een Bootcamp-groep die vanaf ’t Melkhuisje vertrekt. Onder leiding van personal trainer Robert den Boer van Fit&Food Support gaat men in de buitenlucht en dus de omgeving aan de slag om nog een slagje fitter te worden.
En iedere woensdag van 10.00 tot 11.00 leidt Reina Geuzebroek van Circle Fit een fitness klas in het Spanderswoud. Verzamelen op het parkeerterrein bij Bistro Robert aan de Bussumergrintweg.
Interesse? Sluit gewoon een keertje aan. Probeer ’t uit… Beide trainers passen hun programma aan op persoonlijk niveau en wens.

Meer weten?
Anouck Dingemans
Buurtsportcoach Hilversumse Meent, Boomberg en omgeving en Noordwest
06-21363918

Groot onderhoud opnieuw thema Ledenvergadering

Het groot onderhoud in onze wijk komt eraan. Maar ’t duurt nog een jaartje… Dat was het belangrijkste nieuws tijdens de Algemene Ledenvergadering die op 5 maart werd gehouden.

In een goed gevulde kantine van tennisclub Hoogerheide (zie onder dit artikel ook de fotoreportage?) stond het onderhoud centraal en ontspon een levendige discussie met vertegenwoordigers van de gemeente.

Zij kwamen uitsluitsel geven over de plannen voor het grote onderhoud, een thema dat al sinds de zogeheten wijkschouw in 2015 de gemoederen bezig houdt. Een beperkt aantal maatregelen is inmiddels genomen (zoals spiegels op knooppunten met de noordelijke ringweg) maar de grote aanpak laat nog even op zich wachten.
Dat heeft te maken met het feit dat er nog steeds gewerkt wordt in de naburige wijk De Parken, er ook op andere plekken in Hilversum groot onderhoud gaande is – en de gemeente niet teveel tegelijk wil en kan doen. Nog even geduld, dus?

Wel alvast meedenken en -praten
Intussen wil de gemeente al wél in gesprek met buurtbewoners die actief mee willen denken over oplossingen voor bijvoorbeeld gevaarlijke kruisingen in de wijk. De input van de meedenkers kan dan worden meegenomen in de planvorming. Staande de vergadering meldden zich voldoende geïnteresseerde buurtbewoners om aan deze vraag te voldoen…

Groen en oud-groen
Gevraagd naar een visie over hoe de gemeente vindt wat onze wijk qua ‘groen’ moet uitstralen, leerden we dat Hilversum graag ziet dat onze bermen groen zijn – en niet van steen. Ook daarover wil men graag in gesprek.
Ook kwam het onderhoud aan het publieke groen aan de orde. Hilversum controleert stelselmatig alle bomen (het zijn er 50.000!) elke vier jaar. Waar twijfels rijzen over de staat waarin de bomen verkeren, wordt jaarlijks gecontroleerd. Toch gaat ’t weleens (zoals vorig jaar op de Ceintuurbaan) fout, zo geeft ook de gemeente toe…

Bereikbaarheid
Een veel terugkerende vraag was de bereikbaarheid van de wijk. De belangrijkste ontsluiting loopt via de kruising Jac. Pennweg en de noordelijke ringweg Godelindelaan/Krugerweg, ter hoogte van de watertoren. Een druk kruispunt waar het, zeker tijdens de spits, lang wachten is. Naar verluidt studeert de gemeente nu op de mogelijkheid om deze kruising van verkeerslichten te gaan voorzien.

Stresstest
Sprekend over de watertoren werd gevraagd hoe het in Hilversum verlopen is met de landelijk voorgeschreven (klimaat-gerelateerde) water-stresstest, die in 2018 in kaart gebracht moest zijn. Het verval tussen de watertoren en de TV-toren (waartussen de wijk gesitueerd is) bedraagt immers een kleine tien meter. Die test is uitgevoerd, maar de gemeente heeft er nogal wat vragen bij. Over waterafvoer in de Van Hengellaan, waar maar weinig waterputten zijn en vaak plassen ontstaan, waren de sprekers duidelijk. “Als dat een probleem is, dan zetten we er gewoon toch wat kolken bij?”

Melding Openbare Ruimte
Buurtcoördinator Carola van den Berg vroeg nog eens aandacht voor het melden van overlast, problemen, kapotte zaken in de openbare ruimte. Ze drukte de aanwezigen op het hart vooral gebruik te maken van de digitale mogelijkheid om deze aan te melden bij de gemeente. “Dan liggen de meldingen vast op een centraal punt en kunnen we regelmatig controleren hoe en wanneer er op gereageerd is”. Niet bellen dus, maar tikken…

We voegden de daad bij het woord en meldden enkele dagen later het vakkundig gesloopte bankje op het Heksenweitje, een cadeautje van de gemeente naar aanleiding van de vorige ALV in 2018… Binnen twee werkdagen ontvingen we de volgende mededeling: “Wij hebben de aannemer opdracht gegeven om de bank te repareren”. Dat was snel! Nu de aannemer nog…


Verslag volgt

Natuurlijk kwam er veel meer ter sprake tijdens de bijeenkomst, die vrolijk werd afgesloten met een hapje en een drankje. Leden van de buurtvereniging kunnen álles wat besproken werd, nalezen in de officiële notulen die ze per email zullen worden toegestuurd.

Pieter Hoogenraad ingeschreven in Gulden Boek

Op maandag 4 maart, de 595ste verjaardag van de gemeente Hilversum, werd traditiegetrouw een Hilversummer ingeschreven in het Gulden Boek. Die eer viel ditmaal buurtbewoner en mede-oprichter van Buurtvereniging Trompenberg-Oost Pieter Hoogenraad te beurt.

In een stampvolle Burgerzaal in het raadhuis waren ook veel buurtgenoten aanwezig. Gezamenlijk genoten ze van een aantal verheffende en humoristische toespraken, waaronder natuurlijk ook één van Pieter zelf (met lichtbeelden!)
Vele aspecten kwamen aan bod, van de ‘onvermoeibare Hilversummer’ (zoals de Gooi en Eemlander omschreef) – die nu ‘eeuwige roem’ te beurt is gevallen… Zoals zijn inzet voor de Historische kring Albertus Perk, Pinetum Blijdenstein of de Raad van Kerken waarvoor hij het (inmiddels uitverkochte) boek Zes Eeuwen Hilversummers en hun Kerken schreef.

Journalisten, op cursus bij de Wereldomroep, krijgen uitleg over de Erfgooiers...Eeuwige roem klinkt wellicht overtrokken, maar er zullen nog vele generaties volgen die voorbijtrekken aan het standbeeld van de Erfgooier op het zogeheten “C&A” pleintje. Of aan het vorige jaar onthulde, ontroerende beeldje aan de Rossinilaan – ter nagedachtenis aan de in begin 1943 weggevoerde verstandelijk beperkte Joodse bewoners en hun verzorgers van de S.A Rüdelsheimstichting. Beide een initiatief van Pieter.

Wie niet bij de feestelijke inschrijving aanwezig kon zijn, maar toch even wat sfeer wil proeven: zie de fotoreportage.

 

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén