Heeft u al nagedacht over energie besparen? Wat heeft u nodig om u huis duurzaam te maken? En voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst? De gemeente Hilversum roept iedereen op hun mening te geven over verduurzamen van de woning. Hiervoor heeft zij een enquête uitgezet. Deze staat op www.startvragenlijst.nl/hilversum
De enquête kan tot 11 april ingevuld worden. De resultaten van deze enquête gebruikt de gemeente voor het opstellen van de Transitievisie Warmte. In dit plan komt te staan wat er nodig is om huizen te verduurzamen en om in de toekomst de overgang naar aardgasvrij het beste te kunnen maken. Dit plan kan de gemeente niet maken zonder inbreng van bewoners. Energie besparen en aardgasvrij gaat over uw woning en uw wooncomfort. Voor een goed plan is het essentieel te weten wat u belangrijk vindt, wat uw zorgen zijn en hoe u ondersteund en betrokken wilt worden. Lees hier meer over op www.bouwenaanhilversum.nl/transitievisiewarmte
Het zal als één van de uitzonderlijkste Algemene Leden Vergaderingen de boeken in gaan: de ALV van dinsdag 23 maart 2021… Om tien over acht ging ’t los. Dankzij technische ondersteuning van de gemeente ontmoetten tegen de 30 personen elkaar van achter hun computers (soms waren ze met z’n tweeën). Een impressie (het officiële verslag volgt!) De voorzitter leidt vanuit Zwitserland, loopt de spelregels nog even door en introduceert buurtcoördinator Carola. Die op haar beurt de nieuwe wijkagent Mirjam introduceert . Een vraag die een BTO-lid, zoals afgesproken, via de chat stelt (“Wat zijn de meest urgente zaken die hier nu spelen?”) wordt even niet opgemerkt. Maar een attente voorzitter belooft later dat die vraag alsnog zal worden overgebracht en schriftelijk zal worden beantwoord. Na Mirjam, komen Daniel en Geert-Jan namens de gemeente aan het woord. Zij hebben het over het Groot Onderhoud. En hebben zelfs een presentatie gemaakt, die hun woorden ondersteunt. We laten ‘m hier, vooruitlopend op het officiële verslag, al vast zien…
Natuurlijk waren er vragen over de verschillende onveilige plekken, de tijdelijke oplossingen en – vooral – hoe komen we in de toekomst makkelijker de wijk in en uit? Echte antwoorden waren er nog niet, maar daarover gaan we later, per straat, in discussie.
Omgevingsvisie Vervolgens neemt namens de gemeente Jolai het woord: ze laat in háár presentatie zien waar we nu staan, op het gebied van de Omgevingsvisie. Ook hier alvast de plaatjes.
Dan gaat het snel: de voorzitter neemt ons mee langs allerlei te nemen besluiten. Stemmen doen we via een ‘poll’. Zijn we akkoord met de wijze waarop de vorige ALV werd afgehandeld (die was geheel op “papier”, via de mail: corona was nét uitgebroken)? Jazeker! Bestuur en kascommissie worden decharge verleend. De begroting voor 2021 wordt goedgekeurd, een nieuwe kascommissie aangesteld. De bestuursleden die roostertechnisch herverkiesbaar waren, worden herkozen. Ook de voorgenomen aanpak van het onderhoud van het Heksenweitje krijgt ‘groen’ licht (no pun intended). Er wordt gememoreerd dat het natuurgebied een belangrijke erkenning als zodanig kreeg, door het verbod dat de gemeente uitsprak over een voorgenomen landelijke anti-corona-demonstratie daar. Díe is binnen! 🙂 En we sloten af met het heffen van een glas, voor de camera. En de vurige wens dat we hopelijk nog dit jaar een buurtborrel kunnen organiseren en elkaar volgend jaar weer in levende lijve ontmoeten op de volgende ALV. Het gerucht wil dat minstens één deelnemer tijdens de vergadering een sigaret opstak… maar dat hebben we niet kunnen verifiëren.