Maand: september 2021

Groot onderhoud eindelijk van start

Wellicht zag u de afgelopen tijd groepen bewoners over de straat kuieren, met de blik gericht op scheve stoepen, wegdekgaten en verscholen uitritten. De kans is groot dat u een straat-bijeenkomst zag, op uitnodiging van de gemeente, over de “vervanging verharding en herinrichting straat”…

Met een behoorlijke vertraging gaat het Groot Onderhoud dan nu toch van start. Bewoners van de Kroonlaan, Ceintuurbaan en (een deel van de) Witte Kruislaan hebben het genoegen inmiddels ‘gesmaakt’. Voorafgaand ontvingen de bewoners huis-aan-huis een uitgebreide uitnodiging, met daarin een link naar www.hilversum.nl/trompenberg. Daar zijn alle op detail uitgewerkte voorstellen te vinden over hóe de straat er in de toekomst uit gaat zien. Die worden nu, met de input van de bewoners, verder uitgewerkt tot definitieve plannen: het bijgewerkte voorstel voor de Kroonlaan staat inmiddels al online.
Was u, als bewoner van de Ceintuurbaan of Witte Kruislaan (westelijk deel) niet aanwezig en wilt u toch op de hoogte gehouden worden, mail dat dan naar Daniël Grootendorst van de gemeente? Graag met vermelding van uw adres. Te bereiken via d.grootendorst@hilversum.nl.

Vermoedelijk zal de uitwerking van de plannen voor de drie straten pas begin 2022 ter hand worden genomen. Intussen worden ook detailplannen voor andere straten uitgewerkt en zullen ook de bewoners dáár de kans krijgen zich erin te verdiepen en eventuele veranderingen of aanpassingen voor te stellen. Deelname aan de inspraak wordt van harte aanbevolen!

Kijk voor meer informatie en de detailplannen op www.hilversum.nl/trompenberg

Participatie Omgevingsvisie 2040 weer opgestart

De gemeente Hilversum werkt aan een plan voor de toekomst van Hilversum, de Omgevingsvisie 2040. Daarvoor zoekt de gemeente ideeën van alle Hilversummers en vroeg ons u dit door te geven.
De gemeente geeft zoveel mogelijk Hilversummers de mogelijkheid hun ideeën te delen. Op www.hilversum2040.nl kunt u uw ideeën doorgeven. In een 10 minuten durende enquête of door uw toekomstbeeld te delen.

Liever niet digitaal?
U bent van harte welkom op een van de gespreksavonden in uw wijk. Ook organiseert de gemeente straatgesprekken en opent er een inlooplocatie in het centrum. Data en locaties vindt u de komende weken op de gemeentepagina in de Gooi en Eembode of op www.hilversum2040.nl.

Waarom meedoen?
Alle wensen, ideeën en meningen worden door een onafhankelijk redactieteam samengebracht tot denkrichtingen voor de toekomst. Deze worden begin volgend jaar aan de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot een concept-Omgevingsvisie die eind 2022 af moet zijn. 

Meer informatie vindt u op www.hilversum2040.nl

Op zoek naar Kamers met Aandacht

Onlangs was er weer een ontmoeting/bijpraat-sessie van omwonenden met de staf van het Leger des Heils, vestiging Trompendaal aan de Van Hengellaan. In de uitnodiging van het Leger werd ook aandacht gevraagd voor het project Kamers met Aandacht. Dit zijn kamers voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die een zorgorganisatie gaan verlaten, maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Dit zijn vaak jongeren die nu in een verblijfsvoorziening of in een pleeggezin wonen, en daar anders zouden blijven.
Graag geven we deze informatie door.

Kamers met Aandacht houdt in dat mensen een kamer beschikbaar hebben voor jongeren tussen 18- 23 jaar die nog hulp nodig hebben richting zelfstandigheid. Zelfstandig wonen is uiteindelijk een van de doelen in hun ontwikkeling, maar deze jongeren zijn nog niet helemaal rijp om dit al te doen.
Met een Kamer met Aandacht ontvangen zij een sociaal en steunend vangnet.

Minimaal één jaar
Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande, een ouder echtpaar, een kamer boven een winkel of in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag geadviseerd door de landelijke huurcommissie.

Zorgvuldige ‘match’
De jongeren krijgen begeleiding van de al aanwezige hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.
De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Een goede klik tussen de huurder en verhuurder is belangrijk voor het vervolg.

Kamers met Aandacht is als initiatief 2 jaar geleden in Utrecht gestart en heeft inmiddels 25 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Het gaat in de Gooi en Vechtstreek om een pilot van 2 jaar, waarin Stichting Kamers met Aandacht samen met jeugdhulpaanbieders Leger des Heils, Youké en Levvel op zoek gaan naar minimaal tien kamers per jaar voor jongeren uit deze regio. De bedoeling is dat zij uiteindelijk voldoende vaardigheden en een netwerk hebben om helemaal zelfstandig te wonen.
Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén