In samenwerking met de Gemeente Hilversum nodigt het gemeentelijk Gymnasium u graag uit om op woensdag 11 april in theater Gooiland van 19.30 uur – 22.00 uur voor de voorstelling ‘de Golf’.
Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum is inmiddels al meer dan honderd jaar geworteld in de Hilversumse gemeenschap. Voor het 100-jarig bestaan heeft de school de beschikking gekregen over een extra gebouw aan de Badhuislaan. De renovatie van dit gebouw is door de Gemeente Hilversum en de Rijksoverheid gefinancierd. Als Hilversumse openbare school wil het gymnasium dankbaarheid hiervoor tot uitdrukking brengen door de komende jaren iets terug te doen voor de Hilversumse gemeenschap. “Deze instelling past ook bij onze leerlingen. Zij leren op school dat ze hun kennis, talenten en capaciteiten ook ter beschikking moeten stellen voor de medemens in de samenlevingen en dat ze niet alleen iets leren voor zichzelf.”
Grote Avond
Sinds 1913 wordt er jaarlijks door leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium een toneelproductie opgevoerd voor ouders, leerlingen, docenten en genodigden. Beter bekend als de “Grote Avond.” Ieder jaar is het weer een bijzondere gebeurtenis met prachtig acteerwerk, ontroerende momenten, indrukwekkende decors en kostuums.
Dit jaar wil de school u als inwoner van Hilversum uitnodigen. Om u alvast een idee te geven van de voorstelling vindt u hieronder een korte samenvatting van het verhaal.
Theatervoorstelling De Golf
De Golf is een Nederlandse theaterbewerking van de film “Die Welle” en het toneelstuk “The Wave”. Het verhaal is geïnspireerd door het sociaalpsychologische experiment “De Derde Golf”. Dit werd in 1967 uitgevoerd door een docent aan een middelbare school in Amerika. Een docent wil in het kader van een projectweek de leerlingen iets leren over het begrip autocratie (een regeringsvorm waarbij de macht wordt uitgeoefend door één persoon). De leerlingen die zich hebben ingeschreven, vinden het onderwerp achterhaald. De docent vertelt over het ontstaan van het Nazisme. De leerlingen zijn van mening dat wat er in Nazi Duitsland gebeurd is, in de huidige tijd niet zo snel meer zal voorkomen. De docent besluit hierop een experiment te doen met deze groep leerlingen. Ze mogen kiezen of ze eraan meedoen – en bedenken met de docent als leider allerlei maatregelen hoe ze zich als herkenbare en gelijkgestemde groep kunnen profileren. Het project slaat enorm aan en het gaat zelfs een eigen leven leiden met alle gevolgen van dien….
De theaterbewerking is gemaakt door Anne Cavadino. Drie leerlingen uit klas 6 zijn betrokken als regieassistent. Het stuk speelt zich in deze tijd af, op een middelbare school. De rollen worden gespeeld door leerlingen uit klas 2 tot en met 5.
Opgeven
Als u belangstelling heeft om deze culturele avond bij te wonen kunt u zich tot uiterlijk vrijdag 6 april aanmelden op info@ggh.nu.
Geef een reactie